Внимание! Статията съдържа изображения, които могат да се сторят шокиращи!  Зак

...
Внимание! Статията съдържа изображения, които могат да се сторят шокиращи! 
Зак
Коментари Харесай

Лекарите не вярвали, че ще оцелее, но това бебе учудило всички. Истински боец!

Внимание! Статията съдържа изображения, които могат да се сторят шокиращи! 

Зак Джейкъб Коатес се е родил в Кипър, когато майка му била там на отмора. Тя живее във Англия. Жената не била готова за раждането, а когато видяла сина си за пръв път едвам на изгубила схващане. Не си и помисляла, че нейната бременноста може да приключи по този начин.

Зак се родил четиринайсет седмици по-рано от плануваното, тежал 700 грама и даже не можел да диша независимо. Лицето му било деформирано. Надявайки се на знамение, лекарите потавили бебето в развъдник.

Бебето се родило със заешка джука и меко небце. Нямал нито скули, нито ноздри, нито устни, нито клепач.

Лекарите били сигурни, че момчето в никакъв случай няма да живее естествен живот.

Но след две седмици положението на Зак се нормализирало и дружно с майка му се отправили към дома си в Манчестър. Там, при последвалите проучвания, разкрили и други здравословни проблеми: кръвоизлив в мозъка, дефекти в сърдечно-съдовата система. През идващите четири месеца Зак се борил за своя живот.

 бебе-с-деформирано-лице

Никога преди този момент лекарите в Манчестър не се били сблъсквали с подобен тежък случай на заешка джука и меко небце. Но бойният темперамент на момчето докоснал душата им. Цялото си ранно детство момчето на практика прекарало в болничното заведение. След няколко интервенции лекарите съумели да трансформират лицето му. На 9 години Зак към този момент можел независимо да яде, да пие и най-важното — да се усмихва!

Усмивката на Зак е станала основното у оръжие. „ Малко момиче го назова страшилище. Той се засмя и стартира да я плаши! — с усмивка споделя майка му Джоан — Хората от самото начало го заглеждат, само че това към този момент не го безпокои “.

 момче-лежи-на-дивана

Обикновено момчето, без да се стеснява, отива при този, който се е вторачил в него на улицата и споделя: „ Да, имам заешка джука и съм кьорав с едното око. И какво? “

Когато Зак се умори от пояснения, той просто се усмихва и се смее на любопитните погледи. Това не е ли най-хубавата реакция?

Зак има доста другари, учи се добре в учебно заведение и доста обича своята майка. А в миналото лекарите отказвали да повярват, че момчето има някакъв късмет да живее.

Животът обича да ни подлага на тествания. Но Зак умее да удържа ударите! Това момче е съумяло да оцелее и донесе на този свят единствено светлина, добрина и умеене да обичаш!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР